Du är här:

"Ekonomer bidrar till företagets utveckling"

Lotta Eriksson

4 min 2024 - 01 - 16

När man går en utbildning är det inte bara kursinnehåll, material och lokaler som är viktiga utan nyckeln till att man tillskansar sig den nya kompetensen är förstås kursledaren. Det måste vara en person som står med fötterna i en verksamhet, som har erfarenhet och framför allt är pedagogisk. Annica Kämpe är en sådan!

Annica Kämpe arbetar som kursledare på Företagsuniversitetet sedan några år och lovorden från deltagarna på den totalt tio dagar långa utbildningen Diplomerad redovisningsekonom är eniga i sina utlåtanden. Superlativerna är många och kan låta så här:

"Annica är fantastisk som person och det tyckte vi alla, hon är bra på att lära ut pedagogiskt och noga med att alla hänger med."

"Bäst var kursledaren och hennes fantastiska personlighet och engagemang. Jag skulle absolut vilja gå kurs med henne som kursledare igen!"

"Jag är särskilt nöjd med kursledaren Annica! Hon är så bra på att lära ut på ett sätt så man förstår. Seriöst men ändå lättsamt.

Utbildningen Diplomerad redovisningsekonom är på två dagar i månaden, i totalt fem månader, eftersom tanken är att man ska kunna arbeta parallellt med studierna. Den landar på totalt 4,8 av 5 möjliga i betyg i deltagarnas utvärderingar,

- Diplomerad redovisningsekonom är en fantastisk utbildning som innehåller allt det man behöver kunna för att arbeta som redovisningsekonom, konstaterar Annica Kämpe själv.

Utbildningen omfattar bland annat:

  • Bokföringslagen, årsredovisningslagen och allmänna råd
  • Balans- och resultaträkningens olika delar
  • Bokslutsarbetets olika steg
  • Årsredovisningen och dess olika delar
  • Skattesystemet och beskattningsförfarandet
  • Nyckeltalsberäkning och analys
  • Kassaflödesanalys
  • Koncernredovisning


- Jag hoppas att de som går utbildningen får en nytändning och verkligen tycker att det är kul att arbeta med redovisning och bokslut men framför vill jag att de ska få en förståelse för helheten, säger Annica Kämpe.

Utbildningen vänder sig till alla som arbetar med löpande bokföring och som vill kunna arbeta självständigt med de mer kvalificerade delarna. För att kunna tillgodogöra sig utbildningen måste man ha god kunskap i löpande redovisning och avstämning och dessutom känna till de begrepp och moment som förekommer i bokslutsarbetet.

Företagsuniversitetet_IMG_0333_Foto Liza SimonssonAnnica själv är auktoriserad redovisningskonsult med lång erfarenhet av föreläsning och undervisning. Hon är också med och driver ekonomipodden Eduhouse och skriver artiklar om ekonominyheter. Hon har snart 20 års erfarenhet av redovisning och lön.

- Att arbeta som redovisningsekonom handlar inte bara om att bokföra utan om att man genom att man kan analysera siffrorna på rätt sätt faktiskt bidrar till företagets utveckling, poängterar hon.

 

Förutom proffsiga kursledare och en gedigen kompetenshöjning bidrar förstås lokalerna till deltagarnas upplevelse och mer centralt än Posthuset i Stockholm kan det inte bli. En av Företagsuniversitetets deltagare har beskrivit sin upplevelse så här:

"Jag är särskilt nöjd med välkomnandet, informationen, den trevliga personalen, bra ledare och föreläsare, trevliga lokaler, nära till tågstationen, välordnat och hög kvalitet. Nätverkandet och diskussionerna med de andra deltagarna är egentligen det bästa men att det dessutom är så bra planerat runt omkring är så skönt. Jag kommer välja Företagsuniversitetet även nästa gång!"

Nästa omgång av Diplomerad redovisningsekonom startar den 13 februari och har följande utbildningsdatum:

13-14 februari
12-13 mars
11-12 april
13-14 maj
13-14 juni

Läs mer här! Boka din plats i god tid om du är intresserad!