Du är här:

Budgetstyrning, penningtvätt och yrkesrollen - allt på en dag!

Lotta Eriksson

3 min 2019 - 03 - 20

Kompetensutveckling, nätverkande och inspiration i ett

- Vi måste stoppa buset och ta krafttag mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Det konstaterar Marie Lundberg, vd för Acronym Consulting och en av föreläsarna på den årliga konferensen Controller. Här berättar vi mer om konferensen och dess innehåll!

Läs mer om Controller 2019

 

Tisdagen den 14 maj är det åter dags för Företagsuniversitetets konferens för dig som arbetar som controller eller motsvarande! Det bjuds en heldag på Fotografiska i Stockholm, med föreläsningar och samtal på scenen som ger deltagarna lika delar praktisk nytta och inspiration. Dessutom blir det tillfälle att knyta nya kontakter med andra controllers runt om i Sverige.

Moderator är Henrik Johnsson och han kommer att ledsaga deltagarna genom en dag som består av följande programpunkter:


Beyond budgeting - i teorin och praktiken

Beyond Budgeting, budgetlös styrning, Lean budgeting eller dynamisk styrning? Alternativen till hur den traditionella årsvisa budgetstyrning kan utvecklas är ett aktuellt ämne. Knut Fahlén ger en teoretisk bild medan Martin Blåvarg, koncerncontroller/Head of Group Control på Handelsbanken berättar mer om beyond budgeting fungerar i praktiken.

ModernControlling@axis

Nina Altarac, som är Director of Business Controll i den svenska koncernen Axis Communications, beskriver en väl fungerande och framåtlutad modell.

”Jobba aldrig övertid”

När Jenny Gentele efter  många år som revisor, och personalansvarig chef tog steget och startade eget tillsammans med en kollega satte de upp en viktig regel som gäller alla: ”Jobba aldrig övertid”. I dag består ABC revision av sju personer och de följer regeln utan undantag. Ändå kan företaget redovisa 30 procents vinstmarginal.

Bygg verksamhetsnytta med data, BI och AI

Bolagsverket har byggt upp en bra struktur för sin statistik med ett datalager och en BI-plattform som servar hela verksamheten. Dessutom har myndigheten låtit göra en utredning kring artificiell intelligens och håller nu på att bygga upp en leveransorganisation som ska klara av att utföra och integrera dataanalys i kärnprocesserna med hjälp av AI och machine learning. Här berättar Jonas Lindström mer!

Controller 3.0 – nästa steg i karriären

I ett samtal med Henrik Johnsson beskriver Christina Bergman från Deloitte, controllerrollen i dag, hur den förändras och vilka egenskaper och kompetenser som behövs i framtiden.

Stoppa buset - dags att ta krafttag mot penningtvätt

Marie Lundberg, som har lång erfarenhet av att arbeta mot penningtvätt och ekonomisk brottslighet, beskriver det djupt rotade samhällsproblemet som är på i princip allas läppar i dessa dagar.

Proffsig kommunikation som skapar impact        

Här ger retorikexperten Alexander Grabner Jarlung en inspirerande inblick hur viktigt det är att kommunicera rätt, några konkreta tips på framgångsrik kommunikation och vad vi alla kan tänka på i sin kommunikation.

Controller 2019 avslutas med  "after conference", mingel med dryck och tilltugg, och möjlighet att besöka Fotografiskas utställningar.

 

Läs mer