Du är här:

Business management nästa steg?

Lotta Eriksson

2 min 2022 - 04 - 12

Hur går vi från traditionell ekonomistyrning till modern verksamhetsstyrning? Och vad innebär business management för oss? Företagsuniversitetet lanserar nu en ny utbildning, Business Management för ekonomer!

Verksamhetsstyrning är på mångas läppar, men vad är det i praktiken och hur når man dit?

Det är naturligtvis ett steg i att få medarbetarna att förstå sin del i verksamheten och bli engagerade - och få alla att sträva mot samma mål.
 
Företagsuniversitetet har nu tagit fram en helt ny utbildning på två dagar i månaden i tre månader, totalt sex dagar, Business Management för ekonomer. Den vänder sig till alla som arbetar på ekonomiavdelningen och som vill ta nästa steg - och gå från traditionell ekonomistyrning till en mer modern verksamhetsstyrning.

- För att skapa framtidens arbetsklimat är det angeläget att höja blicken och förstå sambandet mellan ekonomi, affärsmodell och kommunikation, kommenterar kursledare Ingvill Houmb-Sjölin.

- Först då kan du bidra till en strategisk verksamhetsstyrning som i sin tur leder till effektivare resursanvändning och ännu bättre resultat.
 

Ingvill-Houmb_SjolinIngvill Houmb-Sjölin har en bakgrund som vd och marknads- och kommunikationsansvarig för en rad internationella företag inom såväl IT och teknik som globala fashionbrands. Hon har arbetat med varumärken som Gucci, Dior och Giorgio Armani med flera.

Hon har dessutom erfarenhet inom verksamhetsetablering och global varumärkesutveckling. Ingvill är en van föreläsare, utbildad pedagog och marknadsekonom med ett särskilt intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling.

Lasse_FoltFör fördjupningen inom ekonomi står kursledare Lasse Folt. Han har lång erfarenheter från ledningsgrupper, och har bland annat varit vd för DesignTorget och optikerkedjan KlarSynt. Han har även varit marknadschef på Stockholmsmässan och försäljningschef på NK. Sedan fyra år tillbaka undervisar han på heltid vid högskolor och universitet i affärsekonomi, ledarskap och marknadsföring.

 


Under utbildningen får deltagarna fördjupad kunskap om olika moderna och relevanta processer och metoder men även en uppfräschning inom ekonomi, kring exempelvis rörelsemarginal, lagersomättningshastighet och kassaflöden.

 

Läs mer, se hela programmet och boka din plats här!