Du är här:

Controller 3.0 - vilka kompetenser behövs i framtiden?

Lotta Eriksson

2 min 2019 - 04 - 26

Redan för flera år sedan diskuterades hur controller-rollen skulle förändras genom digitaliseringen och de omvärldsförändringar som sker. Enligt World Economic Forum behöver en modern controller bland annat kunna lösa komplexa problem, ha ett kritiskt tänkande och vara kreativ och social. Här berättar vi mer om Controller 3.0 - ett ämne som också lyfts på konferensen Controller 2019 den 14 maj.


– Tillgången till stora datamängder och nya, bättre verktyg lyfter upp controllerns position. Men det gäller att den som sitter bakom skärmen har kompetens och kapacitet att lämna excel-arket och verkligen förstå vad siffrorna säger. Det konstaterade Christina Bergman i en intervju i Civilekonomen för ganska exakt tre år sedan. Hon är partner inom Deloittes konsultverksamhet och har god inblick i hur de senaste trenderna ser ut inom områden som digitalisering av ekonomifunktionen och förändrade förväntningar på ekonomifunktionens roll.


– Självklart måste alla kunna analysera siffror, men jag ser samtidigt en renodling i controllerrollen: antingen arbetar man verksamhetsnära eller så är man expert på analys, fortsatte hon.

Enligt World Economic Forum är controllerns viktigaste förmågor 2020 följande:

  1. Kunna lösa komplexa problem
  2. Kritiskt tänkande
  3. Kreativ
  4. God social kompetens
  5. Bra samarbetsförmåga
  6. Hög emotionell intelligens
  7. Gott omdöme/beslutsförmåga
  8. Serviceorienterad
  9. Bra på förhandling
  10. Kognitivt flexibel/kunna tänka snabbt i olika banor

 

Stämmer det här fortfarande - vilka kompetenser och färdigheter behövs av framtidens ekonomifunktion och hur tar man nästa steg i karriären? Det kommer Christina Bergman berätta mer om på heldagskonferensen Controller, tisdagen den 14 maj på Fotografiska i Stockholm.

Konferensen är som ett "Kinderegg" med tre delar i ett; kompetensutveckling, inspiration och nätverkande. Under dagen beskrivs flera framgångsrika modeller, hur budgetlös styrning fungerar, en föreläsning om penningtvätt och dessutom en inspirerande föreläsning om proffsig kommunikation som skapar impact.

Det är fjärde gången som Controller genomförs och konferensen riktar sig till controllers, ekonomichefer, redovisningsansvariga/chefer och andra som är intresserade av ekonomi och ekonomifunktionens framtid.

Hela programmet kan du läsa här!

Här nedan kan du enkelt boka din plats!

Säkra din plats på Controller 2019, boka nu!