Du är här:

Dags för karriärutveckling?

Lotta Eriksson

3 min 2019 - 08 - 08

Anna Fors, som var ekonomiassistent,  fick frågan om hon ville ta över tjänsten som ekonomichef men kände att hon först ville hitta den bästa ekonomiutbildningen för att stärka upp sin kompetens.

- Jag gjorde som de flesta gör, jag googlade och hittade Företagsuniversitetets utbildningar inom ekonomi, rekapitulerar hon.

- Valet föll på tre utbildningar, "Diplomerad redovisningsekonom", som min arbetsgivare absolut ville att jag skulle gå, och "Diplomerad controller" som jag själv verkligen ville gå. Dessutom klämde jag in den kortare kursen "Budgetering", fortsätter hon.

- Fördelen med kurserna hos Företagsuniversitetet är att man kan arbeta parallellt. Man går några dagar i veckan i några månader, säger Anna.

Kursledarna är handplockade och enligt Anna Fors "otroligt inspirerande och kompetenta". Dessutom framhåller hon det nätverk man får med andra som går kursen.

- I "Diplomerad redovisningsekonom" går man tillsammans två dagar i månaden i fem månader och under "Diplomerad controller" går man tillsammans i tre dagar i sex månader så man lär ju verkligen känna varandra.

Själv har hon framför allt fortfarande kontakt med kursdeltagarna i "Diplomerad "controller".

– Alla har mycket att göra men vi har en sluten Facebookgrupp där vi har kontakt. Det känns skönt att ha andra att vända sig till när jag har frågor, säger hon.

 

Stort utbud av ekonomiutbildningar

Företagsuniversitetet ägs av Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet, vilket borgar för att det är de senaste vetenskapliga rönen som ligger till grund för kurserna, samtidigt som det ingår mycket praktiska exempel.

I kursutbudet finns en lång rad redovisnings-, controller-, löneadministration- och ekonomikurser. Alla ekonomiutbildningar finns här.

När digitalisering och automatisering innebär att många jobb på ekonomiavdelningen försvinner, är det förstås bra att "se om sitt hus" och söka upp de kompetenser man kanske behöver för att framtidssäkra sin karriär. Det behöver inte betyda att man byter karriär, utan kan snarare ses som en karriärutveckling inom ekonomi.

I vår folder berättar Anna mer om när hon upptäckte att hon behövde kompetensutveckling, hur hon gick tillväga för att hitta sina drömutbildningar och hur de lyfte hennes karriär. Ladda ner den här nedan och läs redan idag!

 

Läs intervjuerna här