Du är här:

Ekobrott, bedrägerier och välfärdsbrott - vad gör vi?

Lotta Eriksson

3 min 2020 - 08 - 11


Hur lätt är det att "trilla dit", att faktiskt genom små steg bli kriminell, mot bättre vetande? Hur kunde The Falcon Funds, tidernas största ekobrott, genomföras och vem tar ansvar för att förhindra och förebygga bedrägerier och ekobrott? Det ska diskuteras under Financial Fraud Forum, som genomförs fysiskt och livestreamat den 23 september.


Konferensen Financial Fraud Forum arrangeras för tredje året i rad och i år står ett riktigt starkt startfält av experter, på scenen.

Dagen inleds med en högaktuell bild över situationen i Europa, som får sätta agendan lite för resten av dagen, där sedan kreditupplysningsbolagen berättar om hur de kan bidra till att lösa problemen och där Klarna berättar mer om sitt arbete för att utöka samverkan.

Dessutom kommer Datainspektionens generaldirektör och ger en bild av vad DI kan bidra med. Vi får även hela bilden av The Falcon Funds, som har beskrivits som Sveriges största ekobrott. 21 000 pensionssparare svindlades på 800 miljoner kronor, något som journalisten Jens B Nordström borrat sig djupare i.

På programmet står:

  • Hur kan kreditupplysningsbolagen hjälpa till att lösa problemen - panelsamtal
  • Illegala handelsplatser och andra platser de flesta inte besöker - Jan Olsson
  • Klarna: "Bättre samarbete och informationsutbyte en lösning"
  • "Heta stolen" med Datainspektionens GD Lena Lindgren Schelin
  • Så utnyttjas välfärds-Sverige - Stig Svensson
  • Riskerna i kölvattnet av coronapandemin
  • Modus – så jobbar tjuven med bolag som brottsverktyg - Anders Björkenheim
  • The Falcon Funds – den stora pensionsblåsningen - Jens B Nordström
  • Richard Bistrong: från begångna mutbrott till bekämpning av mutbrott

Financial Fraud Forum 2020 äger rum onsdagen den 23 september mellan klockan 10.00 och 17.00 och arrangeras av Credma och Företagsuniversitetet. 

Genomförandet anpassas naturligtvis efter rådande Covid-situation. Ett mindre antal deltagare (max 40) kommer att ges möjlighet att delta på plats på IVA Konferens på Grev Turegatan i Stockholm. Ett fullgott alternativ är att ta del av den livestreaming som genomförs av konferensen; du får följa hela konferensen i realtid med möjlighet att ställa frågor via chatt och du får också tillgång till extramaterial.

Läs mer här och säkra din plats redan nu