Du är här:

Ekonomexamen ger jobb direkt

Lotta Eriksson

2 min 2019 - 09 - 11

Nio av tio ekonomer har jobb inom sex månader efter avslutade studier. Det visar en rapport från Civilekonomen som presenterades i våras och uppmärksammas i senaste numret av Civilekonomen.

 

89 procent av landets ekonomer får jobb inom sex månader efter avslutade studier och 49 procent får arbete redan före avslutad utbildning, enligt rapporten ”Civilekonomer tre år efter examen 2019”. Dessutom har 87 procent fast anställning tre år efter examen.

Ulrika Wallén- Ekonomiutbildningen är definitivt rätt val för den som vill göra snabb karriär. Tre år efter examen är nästan var femte ekonom chef, säger Ulrika Wallén, utredare på Civilekonomerna, i ett pressmeddelande.

Ekonomer med inriktning mot offentlig ekonomi, ekonomistyrning och ekonomiska analys samt kostnads- och intäktsanalys är de som snabbast får jobb innan utbildningen ens avslutats. Snabbare anställning får även de som arbetat vid sidan av studierna, vilket ungefär sju av tio studenter gör.

Undersökningen, som presenterades av Civilekonomerna i våras och i Civilekonomen/Student i somras, visar även att 90 procent har läst företagsekonomi som huvudämne och att redovisning och marknadsföring är de populäraste fördjupningsämnena.

Undersökningen gjordes bland fler än 1000 ekonomer som examinerades 2015 från 21 högskolor och universitet med utbildning i ekonomiska ämnen.

Läs hela undersökningen här!