Du är här:

Ekonomikurser på distans - passa på!

Lotta Eriksson

2 min 2020 - 05 - 05

Du kanske är korttidspermitterad eller känner att det finns tid över för kompetensutveckling av andra skäl? Nu erbjuder Företagsuniversitetet tre onlineutbildningar inom ekonomi; Koncernredovisning, Moms i internationell handel och K3 - komponentavskrivningar. Här berättar vi mer om utbildningarna.

 

Under våren och försommaren erbjuder Företagsuniversitetet flera kurser inom ekonomi,  live online via Zoom. Deltagarna får föreläsningar, möjlighet att interagera med både kursledare och övriga deltagare, och kan självklart ställa frågor till kursledaren och göra praktiska övningar.

De tre kurser som nu erbjuds som lärarledda onlineutbildningar är Koncernredovisning, Moms i internationell handel och K3 - komponentavskrivningar.

Koncernredovisning  är en tvådagarskurs som vänder sig till alla som redan har goda kunskaper inom redovisning.  Det är en grundkurs där man får lära sig mer om vad en koncern är, varför man upprättar en koncernredovisning och hur man gör detta.

Man får öva på att upprätta en förvärvsanalys, beakta minoritetsintressen, eliminera obeskattade reserver och aktier i dotterbolag samt hantera andra koncerninterna förhållanden. Kursen är inriktad på koncernredovisning enligt K3-regelverket och genomförs online  1-2 juni. Du kan läsa mer om kursen här!

Moms i internationell handel är en endagskurs som genomförs online den 3 juni. Här får deltagarna en översikt över skattskyldighet och när moms ska debiteras. Man får även lära sig regler för i vilket land varor och tjänster ska momsbeskattas och hur försäljningen och momsen ska redovisas i skattedeklaration, periodisk sammanställning och hur fakturan ska se ut med mera. Läs mer om kursen här.

Den tredje onlineutbildningen inom ekonomi är K3 - komponentavskrivningar, som genomförs den 17 juni. Kursen passar alla som ska upprätta eller medverka i arbetet med bokslut och årsredovisningar enligt K3 och som behöver skaffa sig eller fördjupa sina befintliga kunskaper i komponentavskrivningar! Man får bland annat göra sin egen komponentavskrivning under dagen. Läs mer om kursen här!

Utnyttja tiden på bästa sätt; gå en distansutbildning inom ekonom för att stärka eller fördjupa din kompetens!