Du är här:

Ekonominyheter inför 2020

Lotta Eriksson

3 min 2019 - 10 - 14

Det nya året, 2020, stundar! Det är med andra ord hög tid att uppdatera sig kring aktuella beloppsgränser, nya regler och specifika företeelser som kommer att påverka ekonomiavdelningens arbete det kommande året. Det gör du lämpligast på Ekonomi- och redovisningsdagen!


Inför varje årsskifte brukar alla som arbetar på ekonomiavdelningen känna behov av att uppdatera sig kring redovisnings- och skattenyheter. Det var därför Ekonomi- och redovisningsdagen kom till och även om konferensen har sett lite olika ut genom åren har den ändå positionerat sig som en viktig kompetenskälla.

Och snart är det dags igen. I år arrangeras Ekonomi- och redovisningsdagen på Berns i Stockholm, torsdagen den 5 december.

Under en spännande och innehållsrik dag får du bland annat en högrelevant ekonomisk spaning av experten Claes Hemberg om nutid och framtid. Det blir också en rad viktiga uppdateringar kring alla nyheter på redovisningsområdet.

På programmet står:

På gång på skatteområdet

Ulf Svensson från Björn Lundén redogör för nyheter, som:

  • sänkta socialavgifter
  • förbättring av generationsskiften
  • skattereduktion för gåvor
  • sänkt aktiekapital
  • förenklade 3:12-regler
  • förändrad arbetsrätt
  • förenklade skatteregler för mikroföretag
  • ändrade momsregler inom EU

 

Stoppa buset - dags för krafttag mot penningtvätt

Ekonomisk brottslighet och penningtvätt är ett djupt rotat samhällsproblem. För att komma åt den kriminella verksamheten krävs samverkan. Marie Lundberg guidar oss igenom svårigheterna med penningtvätt och berättar vad som behövs för att bidra till att stoppa buset.

 

Redovisningsnyheter och så blir bokslutsarbetet proffsigt och effektivt

Jenny Gentele från ABC Revision ger aktuella redovisningsnyheter men framför allt riktigt bra och konkreta tips på hur du kan förbättra och effektivisera bokslutsarbetet.

 

Hållbarhetsredovisning i stora företag - hur fungerar det och vilket värde skapar det?

Många svenska företag är sedan årsskiftet 2017/2018 skyldiga att hållbarhetsredovisa. Vilka omfattas av lagkravet? Vilka effekter har lagstiftningen haft på näringslivet? Hur gör man och vilka ramverk finns?
Markus Håkansson och Julia Höglund, hållbarhetsrådgivare på Grant Thornton, delar med sig av sina trendspaningar och råd.

 

Redovisningsekonom och Ekonomiassistent i ny tappning, version 3.0

Hur påverkar digitaliseringen ekonomifunktionen och hur ser framtiden för redovisningsekonomer, ekonomiassistenter eller ekonomiansvariga ut? I ett samtal med Henrik Johnsson beskriver Susan Merkell från Deloitte, ekonomifunktionens roll i dag, hur den förändras och vilka egenskaper och kompetenser som behövs i framtiden.

 

Hembergs ekonomiska spaning

Claes_Hemberg

Claes Hemberg tar oss med på en framtidsresa där pengar saknar värde. Samtidigt omsätts de rekordsnabbt. Alla och ingen har blivit bank. Stora grupper betalar dyrt för pengar och får ingenting för sina sparpengar. Att äga och köpa är ute. Istället hyr vi upplevelser på dagsbasis...


Läs mer och boka din plats på Ekonomi- och redovisningsdagen här!