Du är här:

Extra koll på e-handel och moms

Lotta Eriksson

2 min 2021 - 03 - 16

Skatteverket bedömer att inkomster från e-handel ökade förra året, som en följd av pandemin. Därför görs en extra satsning på att kontrollera att inkomsterna, både intäkter och moms, deklareras. Grant Thornton passar därför på att ge tips och råd kring momsreglerna.

Enligt ett pressmeddelande från Skatteverket ökade e-handeln radikalt under 2020, till följd av pandemin. Enligt branschstatistik köpte svenskarna för cirka 100 miljarder kronor mer förra året än 2019 - vilket är en ökning på 33 procent. Skatteverket bedömer följaktligen att inkomster från e-handel ökade och gör därför en extra satsning på att kontrollera att inkomsterna deklareras.

Skatteverket kommer framför allt att granska mindre och medelstora företag med webbshoppar och fokusera särskilt på de som säljer till kunder utomlands.

– Vi letar efter oredovisade inkomster, både intäkter och moms, säger Marcus Pettersson, samordnare av e-handelskontrollen, i pressmeddelandet.

Samtidigt lanserar Grant Thornton en särskild hemsida för att hjälpa företag att hantera momsen.

_04A7967_1_pp- Vi jobbar med många kunder inom det här området och det sker så pass mycket förändringar kring momsen så jag vill uppmana alla att gå inom sitt momsflöde, säger Annika Nordqvist, momsrådgivare på Grant Thornton.

- Vi har skapat en site med information kring detta: ett självtest för att se om du träffas av de nya reglerna, en guide för momshanteringen vid internationell webbhandel.

 


Här guidar Grant Thornton dig vidare om momsregler