Du är här:

Fatta bättre beslut som controller

Lotta Eriksson

3 min 2020 - 10 - 12

Vad är dataanalys och hur kan business data analytics bidra till bättre prognoser och väl underbyggda beslutsunderlag? Och vilka blir effekterna av digitaliseringen för controllern? Det sätter vi fingret på under konferensen Controller den 21 oktober!

Dataanalys handlar inte bara om att vara skicklig i olika verktyg, utan om att sätta sig in i ett nytt mindset för att använda data från verksamhetens olika delar för att få ökade insikter och kunskap.

Detta kommer dataanalysexperten Niklas Ramström berätta mer om på den årliga konferensen Controller, som i år genomförs - med coronaanpassning - på Operaterrassen i Stockholm, onsdagen den 21 oktober, Niklas Ramström menar bland annat att dataanalys tydligt kan bidra till affären.

Och bättre beslut - det talar även ”beslutsdoktorn”, inspiratören och författaren Ari Riabacke om. Han avslutar konferensen genom att förklara hur vi kan våga mer för att nå uppsatta mål, hur vi får grupper och människor att prestera bättre och hur vi skapar ett arbetsklimat med glädje och mening.

På programmet står även:

  • Sverige, världen och ekonomin - Nordeas chefsekonom Annika Winsth ger sin bild av den ekonomiska situationen och utvecklingen i världen
  • Hållbarhet som affärsstrategi - hållbarhet är det stora buzzordet – Åsa Stenborg berättar hur berör det oss på ekonomiavdelningen
  • Så blir effekterna av digitaliseringen för controllern - Lukas Goretzki, docent vid Handelshögskolan
  • Ekonomiprofilen Claes Hemberg ger en inspirerande trendspaning kring nutid och framtid och tar oss med på en framtidsresa där pengar saknar värde, samtidigt som de omsätts rekordsnabbt. Han ger också konkreta tips på hur vi enkelt kan nå fram med våra ekonomiska budskap.


Dessutom belyser konferensen den pågående pandemin: Magnus Björch, District Controller North vid Scandic Hotels, beskriver hur hotellkedjan möter och hanterar följderna av coronapandemin och delar med sig av sina insikter från våren och sommaren 2020.

Ekobrottsmyndighetens strategiska ekorevisor Henrik Lundin berättar dessutom hur brottsriskerna ökar i pandemins fotspår och hur myndigheter och näringsliv samverkar för att motverka bedrägerier och kriminalitet.

Det är TV-profilen och den ekonomiska experten Charlie Söderberg som är moderator och som tar oss igenom den spännande konferensen.

Det finns platser kvar men observera att det är begränsat antal platser!

Läs mer och boka din plats här