Ekonomiblogg

Förmåner, skatter, representationsregler, GDPR och psykopater - på en och samma dag

Written by Lotta Eriksson | Sep 4, 2019 7:09:00 AM

Det finns vissa traditioner i ekonomi- och lönevärlden. En av dem är den årliga konferensen "Representation och förmånsbeskattning" som brukar arrangeras i Stockholm den första veckan i december. 2019 är inget undantag!



Det finns en hel del nyheter inför 2020 och som vanligt samlas ett antal branschexperter för att belysa dessa, frågeställningar och beloppsgränser på konferensen "Representation och förmånsbeskattning"! Och det gör de på Clarion Hotel Sign, fredagen den 6 december.

Konferensen har med åren blivit något av en tradition för många på landets ekonomi- och löneavdelningar. En annan fin och uppskattad tradition sedan några år är att Skatteverkets expert Pia Blank Thörnroos finns på plats. I år berättar hon bland annat också hur det går med arbetsgivardeklarationer på individnivå när det gäller alla rättelser.

 

Konferensen inleds klockan 10.00 och första föreläsare är Constantina Boberg, som numera är skatterådgivare vid PWC. Hon kommer att ge de senaste uppdateringarna kring beskattning av personalvårdsförmåner.

Därefter går stafettpinnen till Marie Enander, som är skattejurist på KPMG, som även föreläste i fjol. Hon ska ge oss en bild av vad som är på gång när det gäller representation och konferensresor. När riskerar egentligen anställda och/eller kunder att förmånsbeskattas för en konferensresa?


Det är snart ett och ett halvt år sedan den nya dataskyddsförordningen genomfördes. Hysterin har lagt sig – men hur påverkar GDPR ekonomi- och löneavdelningens arbete? Det ska de två experterna Jesper Thornberg och Farhoud Fazeli från Evertrust Consulting berätta. Det finns nämligen en del fällor att undvika!


"Representation och förmånsbeskattning" avslutas med en spännande, lite otäck men upplysande, beskrivning av de där personerna som vi helst vill undvika. De som ljuger, känns lite för påflugna, som inte ger med sig och som till och med kan kännas hotfulla.

Den otroligt populära föreläsaren Henrik Belfrage kommer att hjälpa oss att förstå om det är en psykopat, en rättshaverist, en stalkare – eller bara en väldigt otrevlig person vi har att göra med. Han är professor i kriminologi och expert på bland annat psykopater! Hans föreläsning vill vi inte missa!

Efter Henriks föreläsning behöver vi samla oss lite och det gör vi genom ett mingel som får inleda helgen!

Traditioner är till för att följas - välkomna till "Representation och förmånsbeskattning" 2019!

Läs mer om Representation och förmånsbeskattning och boka din plats här!