Du är här:
  • Startsida
  • Ekonomiblogg
  • Fysiska möten och sociala medier - så blir du bättre på att nätverka

Fysiska möten och sociala medier - så blir du bättre på att nätverka

Lotta Eriksson

3 min 2019 - 02 - 27

I tider av förändring och digitalisering är det viktigare än någonsin att nätverka, både i mänskliga möten och i sociala medier. Genom att nätverka håller du dig uppdaterad kring de senaste trenderna inom ekonomi och kan därmed rusta dig för framtiden. I det här blogginlägget får du tips på hur du kommer igång. 

 

Att nätverka med andra är ett bra knep för att hålla sig ajour med utvecklingen inom branschen och hur yrkesrollen inom ekonomi förändras över tid. Det är dessutom ett bra sätt för att bredda ditt nätverk och få inspiration från andra som är i samma yrke som dig. 

 

Ladda ner vår handbok - "Handbok för dig som arbetar på ekonomiavdelningen"


Nätverkande kan handla om fysiska möten och/eller digital närvaro, eller så kan det handla om att göra research. Ett bra tips är att fundera över vilka personer du skulle vilja träffa och sedan skicka ett mejl eller slå en signal. Fråga om ni kan ses på en lunch eller en kopp kaffe och förbered några frågor inför en eventuell träff. Förvånansvärt många uppskattar att bli kontaktade och delar gärna med sig av sina erfarenheter eller lärdomar.

Konferenser och seminarier om ekonomi

Det finns ett stort antal konferenser, seminarier och frukostmöten inom ekonomiområdet. De flesta ger både konkret kompetensutveckling och goda tillfällen till nätverkande med andra. Se det som ett enkelt sätt att knyta nya kontakter på. Eller ett sätt att vårda befintliga kontakter på samtidigt som du får fördjupade kunskaper inom ditt ämnesområde.

publik3

Här får du några tips på hur du kommer igång med ditt nätverkande:

•    Identifiera intressanta personer som du tror kan ge dig nya infallsvinklar på ekonomiområdet.
•    Ta kontakt och fråga om ni kan ses på en kopp kaffe eller en lunch.
•    Förbered mötet innan genom att fundera ut några frågor som du är särskilt nyfiken på.
•    Håll koll på olika frukostseminarier och konferenser inom ekonomi och anmäl dig 

I mötet med andra händer det alltid spännande saker och du får på ett smidigt sätt ta del av andras erfarenheter, utmaningar, glädjeämnen och styrkor. Nätverkande bidrar till att du blir proffsigare i ditt jobb och utökar ditt kontaktnät. Du vet aldrig vilka personer du kommer träffa på i framtiden! Studier visar också att nätverk blir allt viktigare när man ska söka jobb.

Vill du ha fler tips på hur du kan komma igång med ditt nätverkande och hur du skriver ett bra CV? Då tycker vi att du ska ladda ner vår handbok för dig som arbetar på ekonomiavdelningen!

Ladda ner handboken