Du är här:

Hållbarhet och AI nya efterfrågade kompetenser

Lotta Eriksson

2 min 2024 - 03 - 22

Det råder ett nytt klimat på rekryteringsmarknaden. Det konstaterar konsult- och rekryteringsföretaget Meritmind. Behovet av nya kompetenser ritar om invanda mönster och sätter press på både rekryterare och företag.

Den allmänna trenden när det kommer till rekrytering är avvaktande. Det konstaterar Anette Wickholm, rekryteringskonsult på Meritmind i ett blogginlägg på Meritminds hemsida. 

– Efter pandemin har lönerna ökat på ekonomisidan, vilket också är ett dilemma för många kunder. Lönestrukturen på företaget motsvarar inte kandidaternas krav och att ta in en nyanställd på en lön som kraftigt avviker kan vara svårt. Dessutom ställer kandidaterna krav på kollektivavtal och pensionsavtal som kan vara svåra att möta upp mot, säger hon i artikeln.

Enligt Meritmind är det två områden som just nu utmanar särskilt, nämligen hållbarhet och AI. De nya EU-reglerna, som träder i kraft i år, ställer bland annat hårdare krav på företagens hållbarhetsrapportering. Därför ökar efterfrågan på hållbarhetscontrollers,

Problemet - menar Meritmind - är att tjänsten är ganska ny så det finns inte tillräckligt många kandidater med rätt erfarenhet. Läs hela artikeln på Meritminds hemsida.

resume-2445060_1280

Företagsuniversitetet har förstås lyft in de nya områdena i flera av sina utbildningar. I Diplomerad controller, som startar den 15 maj, ingår numera både hållbarhet och AI som ämnen och det finns även andra utbildningar som kan möta de nya behoven:

Hållbarhet i kreditgivningen

AI för HR

Hållbarhet och ESG för HR

Hållbarhetschef - diplomutbildning

Det går förstås att vässa sitt cv med nya kunskaper - läs också mer i vår handbok om hur du ska tänka kring ditt cv och ditt nätverkande för att stå rustad för framtiden!

Ladda ner handboken