Du är här:

"Hög nivå på controllerutbildningen"

Lotta Eriksson

3 min 2019 - 09 - 25

Ett halvår efter avslutad utbildning summerar Kim Franzén att han har haft stor nytta av de nyvunna kunskaperna han fick på "Diplomerad controller" och konstaterar att han bland annat lärt sig att det finns många olika tillvägagångssätt att göra analyser på.

 

Kim_FranzenKim Franzén hade arbetat som controller i ett halvår när han kände att han behövde bredda kunskaperna.

Han var bland annat nyfiken på vilka analysverktyg och metoder som finns men också på hur controllerrollen kan se ut på andra arbetsplatser.

Efter att ha googlat controllerutbildningar föll hans val på 18-dagars utbildningen "Diplomerad controller" hos Företagsuniversitetet.

- Jag gillade att utbildningen var uppdelad i flera block och att man skulle arbeta med en uppgift mellan tillfällena. Då fick man ju successivt testa det man lärde sig, på jobbet, säger han.

 

Utbildningen gav även personlig utveckling

Kim Franzén påbörjade utbildningen i oktober 2018 och diplomerades som controller i mars 2019. Han känner att han förvisso fick med sig många praktiska verktyg men att den personliga utvecklingen kanske ändå gav allra mest.

- Det jag har haft mest nytta av är att jag lärt mig controllerns arbetssätt. Om man ska ”grotta” ner sig måste man gå till flera källor och samla in all information innan man börjar analysera problemet, berättar han.

- Jag lärde mig också att det finns många olika tillvägagångssätt att börja bearbeta en frågeställning på.

- Dessutom var det värdefullt att höra hur alla andra arbetar och deras angreppssätt. Det var jättelätt att komma in i gänget och vi hade ett väldigt bra utbyte sinsemellan. Det är ju alltid nyttigt att dela erfarenheter med andra.

 

Fler bör gå

- Jag kan verkligen rekommendera den här utbildningen, fortsätter Kim Franzén.

- Det är bra att den går att kombinera med arbetet och det är överlag väldigt hög nivå, både på innehållet och på kursledarna. De är ju själva yrkesverksamma och delade med sig både av kunskap och erfarenheter på ett jättebra sätt.

 

Läs mer om Diplomerad controller här!

Läs tidigare blogginlägg, där kursledare Owe Marstorp berättar om utbildningen