Du är här:

Inga obetalda skatter till Kronofogden i februari

Lotta Eriksson

1 min 2022 - 02 - 07

Skatteverket har beslutat att inte lämna några skulder för indrivning till Kronofogden i februari med anledning av lagförslaget om utökade möjligheter att ansöka om tillfälliga anstånd med betalning av skatt och avgift. Beslutet att inte restföra gäller både företag och privatpersoner.


Möjligheten att få tillfälligt anstånd med att betala skatt och avgift utökas med fler redovisningsperioder med anledning av den nya lagen som väntas träda i kraft i dagarna.


För företag som  fick betalningskrav från Skatteverket i januari, med sista betalningsdatum den 26 januari, har Skatteverket meddelat att de inte  ämnar lämna ärendet vidare till Kronofogden för indrivning.

Det finns ingen möjlighet för Skatteverket att få reda på vilka företag som skulle kunna få anstånd med anledning av de nya reglerna och som dessutom kommer att ansöka om anstånd, därför kommer inga skattekontoskulder att lämnas till Kronofogden vid den kommande avstämningen. Alla som har fått ett betalningskrav undantas alltså från restföring denna månad, skriver Skatteverket på sin hemsida.

Läs mer här!