Du är här:

Kursen du bör gå om du vill bli redovisningsekonom

Lotta Eriksson

2 min 2019 - 02 - 08

I diplomerad redovisningsekonom är målet att sätta ihop en årsredovisning. Det konstaterar Anna Fors, som gått flera av Företagsuniversitetets kurser inom ekonomi. Kursen består av totalt 10 dagar, uppdelade på 2 dagar i veckan i 5 veckor.

Företagsuniversitetets tio dagar långa utbildning "Diplomerad redovisningsekonom" ger dig som kursdeltagare omfattande kunskaper om redovisningens mer kvalificerade delar, i form av teoretiska genomgångar, praktiska övningar och inlämningsuppgifter.

Anna_Fors1_small

Under kursen får du bland annat lära dig att upprätta ett komplett bokslut i ett aktiebolag med utgångspunkt från gällande lagstiftning, allmänna råd och rekommendationer i redovisningsfrågor.

- I diplomerad redovisningsekonom är målet bland annat att sätta ihop en årsredovisning, berättar Anna Fors, Finance Manager på Spalt PR. 

Du kan jobba samtidigt som du studerar

En annan av alla kursdeltagare som gått Diplomerad redovisningsekonom, Linda Karlsson från Unionen, säger så här:

- Det är bra att kursen varvar teori och praktiska övningar. Det är också bra med exempel i teoridelen innan man gör gruppövningar. Dessutom är det mycket bra kursledare, det känns att de vet vad de pratar om!

Utbildningen är uppdelad på fem tillfällen, om två dagar, under fem månader. Det innebär att du kan arbeta som vanligt, parallellt med utbildningen. Det gör också att du kan tillämpa dina nya kunskaper i verkligheten – på en gång

Macki_Vesterlund1-1– Det kändes också som att Företagsuniversitetets upplägg passade mig bäst. Jag hade inte möjlighet att plugga på heltid utan uppskattade att det fanns kurser där man kan kombinera studierna med heltidsarbete och privatliv, säger Macki Vesterlund, affärsspecialist på Folksam.

Hon har både gått Diplomerad ekonomiassistent, Diplomerad redovisningsekonom och Diplomerad controller hos Företagsuniversitetet.

I tider av digitalisering och förändrat arbetsklimat kan en utbildning både stärka dig i yrkesrollen och framtidssäkra din karriär. Läs intervjuerna med Anna och Macki i vår folder, som du kan ladda ner här nedanför! Här berättar de mer om hur de sökte fram sina drömutbildningar, varför de valde just dem och vad de har haft för nytta av dem!

 

Läs intervjuerna här