Du är här:

Kurser som stärker mig i ekonomijobbet

Lotta Eriksson

5 min 2019 - 05 - 08

De har båda gått flera ekonomikurser hos Företagsuniversitetet och framhåller fördelen med att kunna jobba parallellt med studierna men också vikten av erfarenhetsutbytet med de andra i gruppen och kanske framför allt; kursledarnas professionalitet.

Macki Vesterlund och Anna Fors är två av många som har gått kurs hos Företagsuniversitetet. De har både två gått flera kurser för att stärka upp sin kompetens inom ekonomi.


Macki_Vesterlund1-1Macki arbetar som affärsspecialist på Folksam och har gått fem ekonomikurser hos Företagsuniversitetet, efter dialog med kursrådgivningen.

– Jag fick jättebra kursrådgivning när jag ringde. Tjejen jag pratade med rekommenderade att jag skulle börja med Praktisk redovisning I och II som grund och sedan bygga på med diplomeringskurserna, berättar hon.

– Det kändes också som att Företagsuniversitetets upplägg passade mig bäst. Jag hade inte möjlighet att plugga på heltid utan uppskattade att det fanns kurser där man kan kombinera studierna med heltidsarbete och privatliv.

Macki har bland annat läst Diplomerad ekonomiassistent, Diplomerad redovisningsekonom och Diplomerad controller.
– Sammantaget tycker jag att varje kurs har lärt mig jättemycket. Jag har fått en uppfattning om hur man styr en verksamhet, hur man tänker affärsmässigt och hur man arbetar med siffror och redovisning.

– Det är roligt att träffa andra kursdeltagare, med olika yrken och olika bakgrund men med samma mål. Det blir ett minne för livet. Dessutom är det genomgående väldigt bra kursledare, medarbetare och trevlig miljö på Företagsuniversitetet. Man känner sig verkligen välkommen, konstaterar hon.

En annan som gått både Diplomerad redovisningsekonom och Diplomerad controller är Anna Fors, i dag CFO på Spalt PR.


Anna_Fors1_small– I Diplomerad redovisningsekonom är målet att sätta ihop en årsredovisning och i Diplomerad controller börjar man med att gå igenom en årsredovisning. I budgeteringskursen fick vi sätta ihop bokslut och sedan börja sätta prognoser för det nya året, beskriver hon.


Anna har uppskattat att kurserna är uppdelade på ett block i månaden och att hon har kunnat arbeta praktiskt mellan blocken.

– Det är klart att jag ändå blev litet stressad ibland, särskilt som vi gjorde stora förändringar i bolaget samtidigt men under Diplomerad controller gjorde vi ju uppgifter som hade med jobbet att göra. Jag kunde till exempel analysera våra faktiska siffror under kursen.

 

Handplockade och yrkesverksamma kursledare

Både Macki och Anna framhåller kursledarna som en stor nyckel till att kurserna är så bra. Företagsuniversitetets kursledare är yrkesverksamma och är handplockade utifrån sin kompetens och pedagogiska förmåga.

En av kursledarna, Jenny Gentele, som är samordnare för Diplomerad redovisningsekonom, säger:

–  Jag tycker att kursen är fantastiskt bra och befäster den kunskap som du har och behöver. Den ger en grund till varför du  gör som du gör och vidareutvecklar den kompetens du behöver för att ta dig an nya arbetsuppgifter om du arbetar med redovisning eller ekonomi.

- Det är en utmärkt kurs för personer som jobbar med löpande redovisning och som vill ta sina kunskaper till en ny nivå och förstå varför och hur.

 

Kursrådgivning hos Företagsuniversitetet

Företagsuniversitetet är Sveriges största utbildningsaktör för yrkesverksamma och ägs av Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet. Det borgar för att det är de senaste vetenskapliga rönen som ligger till grund för kurserna, samtidigt som det ingår mycket praktiska exempel.

 

Vill du göra som Macki och Anna? Känner du att du vill fördjupa eller förnya din kompetens men inte riktigt vet hur? Kanske är Diplomerad ekonomiassistent något för dig? Eller Diplomerad redovisningsekonom - eller rentutav Diplomerad controller? Det finns en lång rad kortare kurser inom ekonomi, som du kan läsa mer om här!

På Företagsuniversitetet finns flera kursrådgivare som kan hjälpa dig vidare och som kan svara på dina frågor och funderingar. Klicka på knappen nedan så tar någon av dem kontakt med dig!

 

Kontakta mig gärna