Du är här:

Kursrådgivning gav stöd i valet av ekonomiutbildningar

Lotta Eriksson

3 min 2019 - 07 - 11

Det kan vara svårt att veta hur man ska börja och hur man ska lägga upp en utbildningsresa. En som inte riktigt visste hur hon skulle planera sin kompetensutveckling var Macki Vesterlund. Hon fick god hjälp av en kursrådgivare.

 

Macki Vesterlund arbetar som affärsspecialist på Folksam och har gått fem ekonomikurser hos Företagsuniversitetet, efter dialog med kursrådgivningen.

– Jag fick jättebra kursrådgivning när jag ringde till Företagsuniversitetet, berättar hon.

– Tjejen jag pratade med rekommenderade att jag skulle börja med Praktisk redovisning I och II som grund och sedan bygga på med Diplomerad ekonomiassistent, Diplomerad redovisningsekonom och Diplomerad controller.

Macki_Vesterlund1-1Att valet föll på Företagsuniversitetet berodde på flera saker men framför allt att de längre diplomutbildningarna är uppdelade i block och anpassade efter att kursdeltagarna ska kunna arbeta heltid parallellt.


– Det kändes som att det upplägget passade mig bäst. Jag hade inte möjlighet att plugga på heltid utan uppskattade att det fanns kurser där man kunde kombinera studierna med heltidsarbete och privatliv, förklarar hon.

 

Bra att börja med baskunskaper och bygga på

När hon tittar tillbaka på utbildningspaketet som hon fick hjälp med att sy ihop känner hon sig både stärkt och tillfreds:


– Sammantaget tycker jag att varje kurs har lärt mig jättemycket. Jag hade inte fått ut lika mycket om jag gått på diplomeringsutbildningarna direkt, utan det var bra att skaffa baskunskaper först.

– Genom utbildningarna har jag fått en uppfattning om hur man styr en verksamhet, hur man tänker affärsmässigt och hur man arbetar med siffror och redovisning.

– Det var också jätteroligt att träffa andra kursdeltagare, med olika yrken och olika bakgrund men med samma mål. Det blir som ett minne för livet.

– Dessutom är det genomgående väldigt bra kursledare, medarbetare och trevlig miljö på Företagsuniversitetet. Man känner sig verkligen välkommen, konstaterar hon. 

 

Ett smörgåsbord av ekonomiutbildningar

Företagsuniversitetet är Sveriges största utbildningsaktör för yrkesverksamma och ägs av Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet. Det borgar för att det är de senaste vetenskapliga rönen som ligger till grund för kurserna, samtidigt som det ingår mycket praktiska exempel.

Vill du göra som Macki? Känner du att du vill fördjupa eller förnya din kompetens men inte riktigt vet hur? Kanske är Diplomerad ekonomiassistent något för dig? Eller Diplomerad redovisningsekonom - eller  kanske Diplomerad controller? Det finns en lång rad kortare kurser inom ekonomi, som du kan läsa mer om här!

På Företagsuniversitetet finns flera kursrådgivare som kan hjälpa dig vidare och som kan svara på dina frågor och funderingar. Klicka på knappen nedan så tar någon av dem kontakt med dig!

 

Kontakta mig gärna