Du är här:

Mer tillgänglig statistik från Skatteverket

Lotta Eriksson

1 min 2023 - 10 - 13

Skatteverket har lanserat Statistikportalen, där stora mängder statistik om det svenska skattesystemet samlas och görs tillgänglig. Den nya portalen gör det möjligt att själv hämta detaljerad och aktuell statistik från beskattningssystemet.


Det har varit tyst här på Ekonomibloggen en period men nu är vi tillbaka! Den är gången kan vi berätta att Skatteverket nyligen har lanserat Statistikportalen, som exempelvis innehåller statistik för skattereduktion för rot- och rutavdrag, grön teknik, moms och punktskatter.

Det går även att hitta statistik kring utbetalda löner och ersättningar, eller uppgifter om hur många företag det finns i Sverige, hur stora företagen är och i vilka branscher de är verksamma. Portalen kommer successivt att utökas med fler statistikområden, meddelar Skatteverket.


Som användare kan man själv dela upp statistiken på exempelvis kön, bransch, företagsstorlek och inkomstår. Det ska även gå att få statistiken presenterad i interaktiva tabeller, diagram och kartor, samt ladda ner den i olika format, anger Skatteverket på sin hemsida.

Statistiken i portalen ska uppdateras varje vecka.

Läs mer om Skatteportalen här!