Du är här:

"Moderna ekonomer tittar inte bakåt på bokslut"

Lotta Eriksson

3 min 2022 - 10 - 12

"Moderna ekonomer tittar inte bakåt på bokslut, utan har siktet inställt på framtiden och går i framkant för att leda vägen för hela verksamheten". Det är inriktningen för Trine Marsdal, CFO på Nordic Choice Hotels sedan 2016. Hon berättar mer om det framgångsrika arbetssättet på konferensen Controller den 16 november.


Nordic Choice är en av en av Nordens största hotellkedjor med över 200 hotell i Norden och Baltikum och över 14 000 anställda. Ekonomiarbetet har en tydlig inriktning; att moderna ekonomer inte ska titta bakåt på bokslut utan ha siktet inställt på framtiden och gå i framkant för att leda vägen för hela företaget.

På konferensen Controller 2022, den 16 november i Stockholm, berättar Trine Marsdal, CFO på Nordic Choice, om sitt framgångsrika arbetssätt men också om hur två års pandemi har präglat arbetet och hur hotellkedjan nu ser på framtiden.

 

Verksamhetsstyrning för bättre business

Under dagen blir det också fokus på verksamhetsstyrning och hur man faktiskt förstår sambandet i organisationen. Föreläsare är Ingvill Houmb Sjölin, tidigare vd och marknadsekonom.
- Controllern har en viktig roll att fylla i organisationen och måste vara en del av helheten och samhörigheten. säger hon.

För att inte vara en – eller ses som en – isolerad ö som bara jobbar med siffror, bör alla som arbetar som controllers bland annat ha en djupare förståelse för andra avdelningars möjligheter och utmaningar och en bred syn på syftet med olika affärer.

- Det kan du uppnå genom att ta initiativ och skapa kommunikativa flöden med andra avdelningar.

Ingvill ger konkreta tips på detta och hur man når samsyn på arbetsplatsen, under sin föreläsning.


Controller-rollen i framtiden

Under dagen får vi också en uppdaterad bild om vilka förmågor och kompetenser som en controller bör ha. Det är Christofer Seward, som är affärsområdeschef för Ekonomi och Finans på rekryterings- och konsultföretaget Inhouse, som i ett samtal med konferensens moderator Kattis Ahlström, ger oss en bild av hur vi kan rusta oss för samtiden och framtiden.


Controller genomförs onsdagen den 16 november i Wallenbergsalen, IVA Konferenscenter på Grev Turegatan i Stockholm. Konferensen riktar sig till alla controllers, ekonomiansvariga och andra som arbetar på ekonomiavdelningen.



 
På programmet står även:

• Trenderna som påverkar ekonomiavdelningens framtid: AI – hot eller möjlighet? - Anna Frankzén Starrin

• Cyberkriminaliteten ett reellt eskalerande hot – så kan vi på 
ekonomiavdelningen minska riskerna - Janne Olsson
 från Polisen
• Allra-avslöjaren som fick sina källor röjda av Allras konsult - Patrick Siegbahn
 



Det blir en dag med föreläsningar och samtal på scenen och goda tillfällen till nätverkande med kollegor från hela landet.


Läs mer och säkra din plats här!