Du är här:

Nätverka - så kommer du igång med LinkedIn

Lotta Eriksson

4 min 2018 - 12 - 20

I dessa tider av snabba förändringar är det viktigare än någonsin att hänga med i svängarna.  Ett sätt att göra det på är att nätverka, både IRL och online. Genom att bredda ditt nätverk och inspireras av andra i din bransch blir det till exempel lättare för dig att hålla dig uppdaterad på ditt område. LinkedIn är världens största professionella yrkesnätverk och är ett utmärkt forum för att nätverka. I det här blogginlägget delar vi med oss av några tips! 


Snabba förändringar, integrerade ekonomiavdelningar, globalisering, automatisering… Du har hört det förr.  Men hur tacklar du det, när vardagen pockar på och tiden inte räcker till riktigt? Det finns ett enkelt knep - att nätverka med andra och med varandra!

Ladda ner vår handbok - "Handbok för dig som arbetar på ekonomiavdelningen" 

 

Det kanske är dags att ta fler medvetna steg ut på sociala nätverk. Leta upp och följ andra som verkar vara intressanta, personer som håller på samma saker som du gör, eller som kanske håller på med något du skulle vilja göra. Då är det absolut dags att lägga upp din profil på LinkedIn, om du inte redan är där. 

Registrera din profil på LinkedIn

Det är enkelt, det är kostnadsfritt och det sätter dig på kartan. LinkedIn är världens största professionella nätverk online med över 500 miljoner användare. Avsätt en timme eller två och registrera dig. Gå sedan igenom och anpassa dina sekretessinställningar utifrån hur du vill ha dem.

Därefter är det dags att bygga upp en profil som ger ett förtroendeingivande intryck. Här ska det inte finnas foton på katter, middagar eller träning – här ska du visa din professionella sida. Lägg även till en proffsig profilbild  och komplettera med en bakgrundsbild som symboliserar eller förstärker din yrkesprofil.

Lägg till en summering av vad du har gjort, vad du gör, vilka arbetsgivare du har haft och vad du eventuellt har åstadkommit i ditt arbete.

 

Skapa kontakt med andra inom ekonomi på LinkedIn

Sedan kommer det roliga; nu är det dags att skapa kontakt med andra - kollegor, vänner, arbetsgivare och personer som du tycker verkar vara intressanta. Titta på vilka kontakter dina kollegor eller vänner har och  skicka gärna en personlig kontaktförfrågan.


Det finns en sökfunktion; söker du på exempelvis ”ekonomiassistent” får du förslag på en grupp för Ekonomiassistenter i Stockholm. Gå med där! Söker du på ”ekonomimedarbetare” eller ”ekonomiadmin” får du förslag på en lång rad personer i Sverige som har de titlarna.

Känns det bökigt? Ta tag i en kompis eller närstående ung vuxen och be om hjälp!  

Alldeles oavsett om du vill vidare i karriären eller om du vill fördjupa din kompetens och utöka ditt nätverk i ditt nuvarande jobb, så kommer du ha nytta och glädje över att finnas på LinkedIn. Här finns många kollegor och personer som arbetar med samma sak som du. Genom att nätverka får du bättre koll på omvärlden,  skaffar fler kontakter och står konkurrenskraftigare.

Vill du ha fler tips på hur du nätverkar och hur du håller dig uppdaterad i din bransch? Ladda ner vår handbok, där du även får tips på hur du skaffar rätt kompetens för framtiden. 

Ladda ner handboken