Du är här:

Redovisningsekonom eller Controller? Två utbildningar i tiden!

Lotta Eriksson

3 min 2020 - 01 - 22

4.6 av 5 möjliga. Det höga betyget får de båda utbildningarna DIplomerad redovisningsekonom och Diplomerad Controller som startar i mars i år. Båda utbildningarna ligger dessutom helt rätt i tiden.

 

Det är populärt att bli redovisningsekonom. Bland YH-utbildningarna ligger redovisningsekonom på andra plats av sökta utbildningar, enligt YH-myndigheten. Dessutom går controllers en  en ljus framtid till mötes - Arbetsförmedlingen bedömer att de har goda möjligheter till arbete de närmaste åren.

Företagsuniversitetet märker av det stora intresset för ekonomiutbildningar och genomför bland annat Diplomerad redovisningsekonom, på två dagar i månaden i fem månader, och DIplomerad controller på tre dagar i månaden i sex månader.

- Våra utbildningar riktar sig till yrkesverksamma och tanken är att man ska kunna arbeta heltid samtidigt som man utbildar sig hos oss, berättar Lotta Eriksson, ansvarig för ekonomiutbildningarna på Företagsuniversitetet.

Det är ett upplägg som passar många av kursdeltagarna:

- Det kändes som att Företagsuniversitetets upplägg passade mig bäst. Jag hade inte möjlighet att plugga på heltid utan uppskattade att det fanns kurser där man kan kombinera studierna med heltidsarbete och privatliv, sägerexempelvis Macki Vesterlund, affärsspecialist på Folksam.

Hon har både gått Diplomerad ekonomiassistent, Diplomerad redovisningsekonom och Diplomerad controller hos Företagsuniversitetet.

 

Brett innehåll ger praktiska kunskaper på kort tid

Utbildningen Diplomerad redovisningsekonom ger kursdeltagarna gedigna kunskaper om redovisningens mer kvalificerade delar, i form av teoretiska genomgångar, praktiska övningar och inlämningsuppgifter. Man får bland annat lära sig att upprätta ett komplett bokslut i ett aktiebolag med utgångspunkt från gällande lagstiftning, allmänna råd och rekommendationer i redovisningsfrågor.

Diplomerad controller ger deltagarna en plattform, en verktygslåda och ett framtida nätverk för att stärka sig inom området ekonomistyrning, utredningsmetodik och verksamhetsanalys. Man får bland annat lära sig mer om nyckeltal, kassaflöde, kredithantering, kalkyler och hållbarhet – men framför allt ger den en introduktion och fördjupning inom ekonomisk analys, utredningsmetodik och konsultativt arbetssätt och ledarskap.

- I Diplomerad redovisningsekonom är målet bland annat att sätta ihop en årsredovisning, berättar Anna Fors, Finance Manager på Spalt PR, som har gått flera av Företagsuniversitetets ekonomiutbildningar.

- Målet med Diplomerad controller är att man ska kunna utveckla både det framåtorienterade tänkandet, analys och beslutsunderlag som faktiskt bidrar till verksamheten och ledningens proaktiva målstyrning, förklarar Owe Marstorp, som är kursledare för utbildningen..

Läs mer om Diplomerad redovisningsekonom här Nästa kursstart är den 9 mars.

Läs mer om Diplomerad controller här Nästa kursstart är den 17 mars

Läs intervju med kursledaren för Diplomerad redovisningsekonom här

Läs intervju med kursledaren för Diplomerad controller här

 

Dags att utbilda dig så här i början av 2020? Läs intervjuer med Anna och Macki i vår folder, som du kan ladda ner här nedanför! De berättar mer om hur de sökte fram sina drömutbildningar, varför de valde just dem och vad de har haft för nytta av dem!

Läs intervjuerna här