Du är här:

Redovisningstjänster får höga betyg i kvalitetsmätning

Lotta Eriksson

2 min 2019 - 08 - 30

Kundnöjdhetsbetyget i redovisningsbranschen ligger på hela 79,3 på en 0-100 skala. Det kan jämföras med revisionsbyråer som ligger på 72,8 och bemanningsbolag på 68,0 i år. Det visar Svenskt Kvalitetsindex första kundnöjdhetsstudie av redovisningstjänster.

Svenskt Kvalitetsindex har för första gången genomfört en kundnöjdhetsstudie av redovisningstjänster i Sverige.

Resultatet visar att hela branschen får mycket höga betyg av sina kunder. De redovisningsbyråer som uttalat arbetar med kvalitet via auktorisation ligger högst i mätningarna.

SKI-kundnöjdhet-redovisning-2019-1030x541

Kundnöjdhetsbetyget i redovisningsbranschen ligger på 79,3 på en 0 till 100 skala. Det kan jämföras med revisionsbyråer som ligger på 72,8 och bemanningsbolag på 68,0 i år.

Betyget för redovisningsbranschen, som här omfattar bokföring, bokslut, bokslutsgenomgång, årsredovisning, leverantörsfakturahantering, fakturering, löner, deklaration och rådgivning.placerar sig bland det högsta någonsin i SKIs historia.

– Det är bland det högsta betyget någon bransch hitintills har uppvisat i våra mätningar under trettio år, säger Johan Parmler, vd på Svenskt Kvalitetsindex, i en kommentar på SKIs hemsida.

Branschens styrkor ligger i att prestera på områden kopplade till image, som till exempelvis trovärdighet och omtänksamhet, men också att man lyckas bli en viktig del av kundens verksamhet och affär.

Enligt Johan Parmler handlar det om att leverantörer av redovisningstjänster kan se helheten för kundens verksamhet och skapa förutsättningar och bidra till kundens framgång.

I studien ställs det även frågor kring vad som är viktigt vid köp av redovisningstjänster och synen på digitalisering. Där framkommer det bland annat att personlig kontakt, service och tillgänglighet är viktigare vid köp än vad kostnad och pris

nivåer är.

Läs mer om branschundersökningen här.

Få fler nyheter på ekonomiområdet genom att kostnadsfritt prenumerera på vår Ekonomiblogg. Anmäl dig genom att klicka på knappen nedan! God läsning!

 

Prenumerera på bloggen