Du är här:

Skattebarometer publicerad

Lotta Eriksson

1 min 2024 - 09 - 06

Närmare hälften av de svenska storbolagen är dåligt förberedda för förändringar av internationella skatteregler, till exempel när det gäller bolagsskatt och digital beskattning. Dessutom tycker bolagen att allt mer tid går åt till hantering av skatter. Det visar PwC:s återkommande undersökning Skattebarometern.

PWC kommer regelbundet ut med en Skattebarometer som har fokus på näringslivets åsikter om skatterna.  I årets undersökning, som nyligen publicerats,  framkommer det bland annat att 46 procent av de större bolagen känner att de saknar rätt förberedelse för internationella skatteförändringar. Det kan jämföras med 31 procent i undersökningen som gjordes för två år sedan.

Resultaten påvisar också en ökad administrativ skattebörda. 35 procent av företagen uppger att de behöver lägga mer tid på skattehantering nu jämfört med för fem år sedan, och endast fyra procent menar att tidsåtgången för skatter har minskat.

Hälften av företagen som ingår i undersökningen vill se en sänkning av arbetsgivaravgifterna, vilket är en ökning med sex procentenheter jämfört med tidigare.

Läs hela Skattebarometern från PWC här!