Du är här:

Stärk din ekonomikompetens - fem tips

Lotta Eriksson

2 min 2020 - 04 - 21

Det är fortsatt hård konkurrens om jobben för exempelvis ekonomiassistenter och löneadministratörer. Genom att hålla koll på branschen och veta vilka kompetenser som krävs  blir det lättare att hålla sig konkurrenskraftig även i tuffa tider. Här delar vi därför med oss av några konkreta tips på hur man skaffar rätt kompetens för framtiden.



Här bjuder vi på  fem konkreta tips på hur du kan stärka din kompetens och stå mer konkurrenskraftig i tider av förändring:

1) Omvärldsbevaka - följ relevanta personer eller företag i sociala medier, läs bloggar och andra forum. Prenumerera på nyhetsbrev, läs tidningar som bevakar ekonomiområdet och kontrollera om det finns några poddar som intresserar dig.

2) Kompetensutveckla dig – sök kurser och utbildningar som kan stärka ditt CV, just nu erbjuds många kurser online, exempelvis Moms i internationell handel

3) Nätverka – både i mänskliga möten och på sociala nätverk, som LinkedIn - ett professionellt nätverk som både ger dig nya kontakter och tips på bra personer eller sidor att följa.

4) Utveckla din tekniska kunskap - lär dig mer om ekonomisystemen, ta dig an nya tekniska verktyg. Det går att bli ännu bättre på systemen och sedan fungera som supportfunktion.

5) Försök att tänk mer konsultativt och analytiskt. och våga testa nya saker - utveckla flexibiliteten genom att göra saker utanför din ”comfort zone”.

Det räcker inte längre med att ha siffersinne och tycka om att arbeta med siffror, utan vi måste anpassa oss till ett yrkesliv där vi kontinuerligt lär oss nytt, oavsett vad vi jobbar med.

Vill du ha fler tips för hur du rustar dig för framtiden, vilka kompetenser som kommer bli viktigare och hur du nätverkar på bästa sätt? Ladda ner vår handbok kostnadsfritt, här nedan!

 

Ladda ner handboken