Du är här:

"Utbildningen blev en ögonöppnare"

Marlene Berglund

2 min 2023 - 02 - 08

Per Edenhammar är chefsjurist på OBOS BBL AB. Han gick utbildningen ”Dataanalys och Business Intelligence för ekonomer” hösten 2022.


1080_Per_Edenhammar_smallHur kommer det sig att du valde att gå utbildningen ”Dataanalys och Business Intelligence för ekonomer”?
- Jag hade funderat en del på dataanalys och var nyfiken på vilken nytta jag skulle kunna ha av det i mitt arbete och vår verksamhet. Jag var framför allt ute efter att förstå hur det fungerar och vilka möjligheter som finns, och så dök den här utbildningen upp.


Vilken nytta har du haft av utbildningen?
- Jag tycker helheten har varit nyttig och jag lärde mig oerhört mycket. Det blev en ögonöppnare för mig och jag förstod vilken nytta man kan ha av att samla och analysera data.

- Jag ser redan nu att jag kan få bättre beslutsunderlag tack vare mina nya kunskaper.

- Dessutom har lärt jag mig hur man bygger upp databaser och kan strukturera mitt arbete på ett annat sätt. Jag har lärt mig mer om verktygen som finns, och kopplingen, framför allt till Excel.


Vad skulle du säga till någon som funderar på att gå utbildningen?
- Oavsett vem du är, bara kör! Jag tycker inte alls att man behöver vara ekonom för att ha nytta av de här kunskaperna, alla beslutsfattare skulle behöva kunskaper om dataanalys och Business Intelligence.


-  Utbildningen öppnade upp ett landskap för mig som jag inte kände till tidigare och jag ser möjligheter att använda kunskaperna inom många olika verksamheter.

- Dessutom var utbildningen pedagogiskt upplagd och lägger man lite extra tid även utanför kursdagarna så får man ut väldigt mycket.

 

Utbildningen vänder sig till alla som har behov av att kunna samla, förädla, tolka och presentera data för tydliga och säkra beslutsunderlag. Du kan vara exempelvis vara controller eller ekonomichef.


Läs mer om "Dataanalys och Business Intelligence för ekonomer" här!