Du är här:

Vill du bli redovisningsekonom? Här är utbildningen för dig!

Lotta Eriksson

3 min 2019 - 11 - 06

Vill du bli redovisningsekonom eller vill du ha ett kvitto på din kompetens? Då kan utbildningen "Diplomerad redovisningsekonom" vara något för dig.

 

Företagsuniversitetets  utbildning "Diplomerad redovisningsekonom" ger kursdeltagarna gedigna kunskaper om redovisningens mer kvalificerade delar, i form av teoretiska genomgångar, praktiska övningar och inlämningsuppgifter.

Anna_Fors1_small

Under utbildningen får man - förutom ett nytt bra nätverk - bland annat lära sig att upprätta ett komplett bokslut i ett aktiebolag med utgångspunkt från gällande lagstiftning, allmänna råd och rekommendationer i redovisningsfrågor.

- I Diplomerad redovisningsekonom är målet bland annat att sätta ihop en årsredovisning, berättar Anna Fors, Finance Manager på Spalt PR, som har gått flera av Företagsuniversitetets ekonomiutbildningar.  

Du kan jobba samtidigt som du studerar

En annan av alla kursdeltagare som gått Diplomerad redovisningsekonom, Linda Karlsson från Unionen, säger så här:

- Det är bra att kursen varvar teori och praktiska övningar. Det är också bra med exempel i teoridelen innan man gör gruppövningar. Dessutom är det mycket bra kursledare, det känns att de vet vad de pratar om!

Utbildningen är uppdelad på fem tillfällen, om två dagar, under fem månader. Det innebär att du kan arbeta som vanligt, parallellt med utbildningen. Det gör också att du kan tillämpa dina nya kunskaper i verkligheten – på en gång

Macki_Vesterlund1-1– Det kändes som att Företagsuniversitetets upplägg passade mig bäst. Jag hade inte möjlighet att plugga på heltid utan uppskattade att det fanns kurser där man kan kombinera studierna med heltidsarbete och privatliv, säger Macki Vesterlund, affärsspecialist på Folksam.

Hon har både gått Diplomerad ekonomiassistent, Diplomerad redovisningsekonom och Diplomerad controller hos Företagsuniversitetet.

 

Det talas hela tiden om vikten av det livslånga lärandet, inte minst nu när pensionsåldern ska höjas och allt fler strävar efter ett mer hållbart arbetsliv. Diplomerad redovisningsekonom är en utbildning som både stärker dig i yrkesrollen och framtidssäkrar din karriär.

Läs intervjuerna med Anna och Macki i vår folder, som du kan ladda ner här nedanför! De berättar mer om hur de sökte fram sina drömutbildningar, varför de valde just dem och vad de har haft för nytta av dem!

Läs intervjuerna här