Du är här:

Cygni –  bästa arbetsplatsen i Sverige

Marlene Berglund

3 min 2019 - 04 - 03

Cygni har för sjätte året i rad utsetts till Sveriges bästa arbetsplats. Jon Persson är vd och en av föreläsarna på Life at Work den 16 maj på Fotografiska i Stockholm, där han kommer att berätta om framgångsfaktorerna. I vår intervju får du en liten försmak.

Jon_Persson_Cygni

Vi gratulerar Jon Persson, vd på IT-konsultföretaget Cygni, till utmärkelsen ”Sveriges bästa arbetsplats 2019”!

För sjätte året i rad har ni kammat hem första platsen igen. Hur känns det?

- Jag känner mig stolt. Särskilt som utmärkelsen bygger på medarbetarundersökningar och att det år efter år visar sig att våra medarbetare trivs och mår bra hos oss.


Hur kommer det sig att Cygni är en så bra arbetsplats?

- Vår idé från början var att vi ville skapa en riktigt bra arbetsplats där medarbetarna skulle kunna kombinera hög prestation och välmående. Vi har skräddarsytt den goda arbetsmiljön från början med hjälp av företagskultur och tydliga värderingar. Vi har skapat en kultur där de anställda själva arbetar för ständiga förbättringar; det är ett kontinuerligt arbete som genomsyrar hela organisationen, inte bara ledningen.

Det sägs att företag där de anställda trivs också är de företag som går bäst, vad säger du om det?

- Det tror jag stämmer. Cygni har växt väldigt snabbt och vi har t.ex. precis öppnat ett nytt kontor i Amsterdam. Vi vill att det hela tiden ska hända saker, vi ska utveckla ny verksamhet, växa, det ska röra sig framåt.
- Arbetsmiljö är också en employer branding-fråga. Vi har väldigt låg personalomsättning och låga sjuktal i förhållande till övriga i branschen. Att nyanställa en IT-konsult kan kosta 150.000kr, tänk då hur mycket man sparar då talangerna stannar och utvecklas i organisationen. Och att kunna locka med en bra arbetsplats är värdefullt idag när ”de anställdas marknad” råder.

Vad tycker du kännetecknar en bra arbetsplats?

- Det allra viktigaste är cheferna och ledarskapet. Om inte cheferna lever och driver företagets värderingar så fungerar det inte. Vi på Cygni vill t.ex. inte ha kontrollerande och detaljstyrande chefer. Vi ser cheferna mer som en servicefunktion som ska skapa möjligheter för de anställda att göra sitt allra bästa, som en sorts facilitatorer.

Missa inte årets konferens för dig som är intresserad av den nya tidens arbetsmiljö, där vi bjuder på den senaste forskningen, effektiva metoder och framgångsexempel.

Läs mer och boka din plats på Life at Work , en konferens om arbetsmiljö för den nya tidens arbetsliv- 16 maj på Fotografiska.

Läs mer om vår konferens: Life at work!