Du är här:

"Alla segrar firas"

Marlene Berglund

2 min 2019 - 04 - 15

"Alla segrar firas" och "Skitsnack accepteras inte" säger Cissi Elwin, vd och chefredaktör på tidningen Chef. Här berättar hon vad vad hon tycker kännetecknar en bra arbetsplats. På konferensen Life at Work kommer hon att presentera en undersökning som Chef har gjort om hur svenska chefer mår.

Cissi Elwin

Tydliga förväntningar skapar trygghet

- På en bra arbetsplats förstår var och en vad som förväntas av dem. De får rätt verktyg och stöd för att klara sina uppgifter och mandat fullt ut för sitt ansvarsområde. Chefen litar på de anställdas förmåga och är inte inne och petar i detaljer. Det ges tydlig och rak feedback, men med respekt och vänlighet. Det skapar en trygghet så att man vågar testa saker och misslyckas.

Skitsnack accepteras inte

- På en bra arbetsplats hjälper man varandra att lyckas och vill varandra väl. Skitsnack accepteras inte. Men problem tas upp så fort de dyker upp.

- Information delas öppet. Alla har klart för sig vart företaget ska och förstår strategierna för hur man ska nå dit.

Frihet får oss att må bra

- Träning premieras. Arbetstiderna är flexibla. Distansarbete tillåts. Alla klarar sitt arbete på normal arbetstid.

- Och inte minst - alla segrar firas!

Vill du träffa Cissi Elwin live och höra mer om hennes syn på arbetsmiljö och om hennes egna erfarenheter av stress, utbrändhet och vägen tillbaka, välkommen till Life at Work den 16 maj!

Läs mer om vår konferens: Life at work!